Info & Bestemmingen

De laars van Italië is verrassend divers. In welke regio je ook zit, het land zit vol met verschillen, gelijkenissen en tegengestelden. Prachtige dialecten en gewoontes, fenomenale steden en kleine dorpjes en natuurlijk een keuken dat niet te evenaren is.
Romantisch en avontuurlijk. De rijke geschiedenis van de nieuwe Romeinen kan iedereen bekoren.
Het is moeilijk om je niet te laten verleiden door een land als Italië. Op slechts een boogscheut van België, en er valt zo veel te ontdekken…

Bezoek het Colosseum van Rome

Het Colosseum in Rome werd één eeuw na Christus gebouwd en is meteen ook het grootste amfitheater van het gehele Romeinse Rijk. Vroeger werden hier nogal lugubere opvoeringen vertoond, maar tegenwoordig is -gelukkig- niets meer te zien dan een archeologisch hoogstandje.
Het mooie Colosseum staat op de rand van Rome en is een van de drukst bezochte trekpleisters van Italië.

Colosseum-in-Rome

De Amalfikust

De Amalfikust wordt door heel wat mensen omschreven als een van de mooiste kustplekjes van de hele wereld! Geen wonder dat ze op de UNESCO werelderfgoedlijst staat te pronken. De vrij centraal gelegen kuststrook is prachtig vanwege de ongerepte natuur, maar ook de romantische en gezellige dorpjes zullen je mond doen open vallen! De mooiste dorpjes in deze regio zijn zonder twijfel Positano, Ravello en Amalfi.

Vaticaanstad

Vaticaanstad is eigenlijk een autonome regio, maar doordat het pal in het midden van Rome ligt kan je eigenlijk zeggen dat het wel degelijk deel uitmaakt van Italië. De hoofdstad van het Rooms-katholieke geloof is op z’n zachtst gezegd rijkelijk versierd. De stad werd mooi aangekleed met marmeren beelden, heel wat bladgoud en allerlei prachtige monumenten en attracties. Sta versteld van de mooie Sint-Pietersbasiliek en het bijhorende Sint-Pietersplein en vergeet niet om je nek helemaal achterover te slaan om de plafondschilderingen van de sixtijnse kapel te aanschouwen.

Vaticaanstad

De toren van Pisa

Naast de kathedraal van Pisa vind je de losstaande klokkentoren van Pisa. Dit monument is vooral befaamd doordat het zo scheef staat. Reeds enkele jaren na de bouw van deze 56m hoge toren begon hij over te hellen. Om te zorgen dat de toren niet zou omvallen werd in 2008 heel wat geld in het monument gepompt. Gelukkig is de hele toren nu mooi gerestaureerd en staat hij nog steeds scheef. Want we zouden het niet anders willen!

Toren van Pisa

Het Como meer

In Noord-Italië vind je het wereldbekende Comomeer. Het diepste meer van Italië wordt omringd door heel wat mooie steden, die erg in trek zijn bij menig toeristen. In het meer zelf kan aan heel wat watersporten worden gedaan, maar ook in de nabije omgeving is heel wat te beleven. Een bezoek aan de mooie Domaso watervallen of de Orrido kloof, en even het goddelijke opzoeken in de vele mooie kloosters in de rest van de vallei, bijvoorbeeld.

Carnaval vieren in Venetië

Het prachtige en romantische Venetië zakt ieder jaar weer een beetje dieper de zee in, maar dat weerhoudt de Venetianen er niet van om carnaval uitbundig te vieren! Twaalf dagen lang wordt de stad overspoeld door een gigantische carnavalsstoet zoals nergens anders in de wereld. Zowel op land als op de smalle kanaaltjes zie je gemaskerde mensen.
Heb je geen vakantie tijdens de carnavalsperiode? Geen nood. Venetië is altijd prachtig om te bezoeken!

De kathedraal van Milaan

Milaan is bekend omwille van twee zaken. Mode… En de kathedraal van Milaan natuurlijk!
Temidden van het bruisende stadscentrum van Milaan staat dit prachtige, Gotische bouwwerk. Deze kerk is in feite de grootste Rooms-katholieke kathedraal ter wereld. Zowel de buitenkant als de binnenkant zijn een lust voor het oog! Uitgekeken? De overdekte Galleria Vittorio Emanuele is vlakbij en lonkt shopaholics van heinde en verre!

Kathedraal in Milaan

De Italiaanse Alpen en Dolomieten

Als Europeaan ben je natuurlijk goed bekend met de Alpen! Deze hoge bergketen loopt ook voor een heel stuk door Italië, en daar zorgt het voor enkele van de spectaculairste landschappen van het land. Ook de dolomieten zijn onderdeel van deze gigantische bergketen. De prachtige steile rotspieken behoren tot UNESCO werelderfgoed en zijn een droom voor heel wat natuurliefhebbers en wandelaars.

Ponte Vecchio

De Ponte Vecchio is volgens ons een van de mooiste bruggen ter wereld. Deze middeleeuwse brug verbindt Florence aan elkaar over de Arno rivier. De volledige brug is volgepropt met pittoreske juwelierszaakjes en laat je terug gaan in de tijd. Deze prachtige brug was de enige brug in Firenze die niet door de nazi’s werd vernietigd. Gelukkig maar!

 
Ponte-Vecchio

Cinque Terre

Romantiek is heus niet alleen weggelegd voor Venetië! De vijf dorpjes langs de Italiaanse kust die in de UNESCO werelderfgoedlijst zijn opgenomen als CInque Terre zijn adembenemend. Deze schilderachtige dorpjes werden langs de stijle bergflanken van de Ligurische kust gebouwd en zijn bijgevolg erg moeilijk te bezoeken met de auto. Je kan eenvoudig van het ene naar het andere dorpje wandelen en onderweg helemaal verliefd worden op de prachtige natuur en cultuur van deze regio.

 
Cinque Terre

BestemmingenDe leukste plekjes

In Europa

Europa

Bosnië – Herzegovina

De republiek Bosnië en Herzegovina, met als hoofdstad Sarajevo, ligt in het zuidoosten van Europa. Op een kustlijn na, van amper twintig kilometer, is het land verder omringd door andere landen.

Lees Meer »
Europa

Bulgarije

Bulgarije is een prachtig land in de Balkan, waar je kunt genieten van leuke steden, lekkere stranden en groene natuur. Zo moet je zeker een bezoek brengen aan Sofia. Sofia is de prachtige hoofdstad met bijzondere kathedralen en gezellige straatjes.

Lees Meer »
Europa

Denemarken

Denemarken is een prachtig land dat bij Scandinavië hoort. De hoofdstad, Kopenhagen, is de perfecte stad voor een leuke stedentrip en je kunt er de gekleurde huisjes van Nyhavn bekijken of je uitleven in het pretpark Tivoli.

Lees Meer »