Info & Bestemmingen

Slovenië is voor veel mensen niet direct het eerste vakantieland waar ze aan denken wanneer de tijd van ‘t jaar weer is aangebroken… Wanneer jullie op zoek zijn naar een avontuurlijke vakantie die jullie kunnen afwisselen met prachtige bezienswaardigheden en natuurrijke omgevingen is Slovenië hét ideale vakantieadres voor jullie… Wij vertellen jullie graag meer over deze onontdekte vakantiebestemming. Nieuwsgierig? Lees snel verder!

Met de camper

  • Overnachten in Slovenië kan op speciaal daarvoor ingerichte en aangewezen parkeerplaatsen en op campings.
  • Vrij kamperen is verboden, ook bij particulieren.
  • In Slovenië is op autowegen en snelwegen een tolvignet verplicht van DarsGo. Sinds 2022 is het oude vignet vervangen door een e-vignet. Dit kun je online bestellen. Het vignet is ook verkrijgbaar bij tankstations of grotere benzinestations in buurlanden in de grensstreek met Slovenië.  Campers met een toegestane maximale massa van minder dan 3.500kg vallen onder categorie 2A. 
  • Het gebruik en bezit van apparatuur met flitspaalsignalering op GPS is in Slovenië toegestaan.
  • De maximale toegestane alcoholpromillage in het bloed mag tijdens het rijden niet hoger zijn dan 0,5 promille.

 

De maximumsnelheden voor een camper in Slovenië:

  • Binnen bebouwde kom: 50 km/u 
  • Buiten bebouwde kom: 90 km/u 
  • Autoweg : 110 km/u
  • Snelweg :  130 km/u

ONTDEK HET MEER VAN BLED

Wanneer jullie vakantie vieren in ‘t prachtige Slovenië is dit een grote trekpleister die jullie moeten hebben gezien. Dit leuke eilandje is hét middelpunt van het meer van Bled. En zeg nou zelf… Hoe prachtig ziet dit eruit? Avonturiers kunnen ervoor kiezen om met een roeibootje naar dit eilandje te peddelen en ondertussen te genieten van het prachtige uitzicht! Wanneer jullie liever niet zelf willen roeien, kunnen jullie ook met een pletna naar het eiland varen. Eenmaal aangekomen op dit eiland kunnen jullie er voor kiezen om een rondje rond het meer te lopen. Na een wandeling kunnen jullie de prachtige kerk bezoeken. Volgens een oude legende komt je wens zelfs uit wanneer je aan de bel van de kerk rinkelt… Te proberen waard toch?

Lake-Bled-Slovenie
TIP! Wanneer jullie willen genieten van een prachtig uitzicht, raden wij het uitzichtspunt Mala Osojnica aan. Via een (uitdagend) pad door het bos komen jullie uit op dit paradijselijke plekje.

BEZOEK DE HOOFDSTAD LJUBLJANA

Wisten jullie dat Ljubljana één van de kleinste hoofdsteden van Europa is? Een voordeel van een bezoekje aan deze stad is dat jullie alles lopend kunnen doen! Ontdek onder andere Prešernov trg square, het centrale plein van de stad waar jullie een prachtige, roze kerk kunnen bewonderen.

Een andere must visit in deze hoofdstad is het oude kasteel van Ljubljana die zich bevindt op een bijna 400 meter hoge heuvel. Jullie kunnen er zelf voor kiezen om dit lopend óf met de lift te doen. Voor een paar euro kunnen jullie al gebruik maken van de lift.

Kasteel-Ljubljana-Slovenie-Uitzicht

DE PRACHTIGE SOČA RIVER

Een andere must visit in het onontdekte Slovenië is de Soča riverDeze rivier staat bekend om haar kristalheldere water en is bijna 150 kilometer lang… Wow! Omdat het water uit deze rivier direct uit de bergen komt, is het water heel erg koud. Wanneer jullie alsnog een gokje willen wagen om hier een plons in te nemen, is het handig om dit met een wetsuit te doen. De rivier is vanaf verschillende plekken te bewonderen, zoals vanaf het Triglay National Park waar jullie gelijk een prachtige wandeling kunnen maken door het park.

DE WATERVALLEN VAN KOZJAK

Ontdek vlak bij het plaatsje Kobarid de prachtige Kozjak watervallen die een schitterende ligging hebben tussen hoge rotsen. Wanneer jullie langs de Soča rivier wandelen, kunnen jullie eerst de kleine waterval bewonderen. Vervolgens kunnen jullie je wandeling voortzetten naar de grootste (en bekende) Kozjak waterval die bekend staat om ‘t groenblauwe water.

BEZOEK HET BOHINJ MEER

Waterratten opgelet! Het meer van Bohinj is ideaal voor wanneer jullie op een zomerse dag willen suppen of kajakken. Het water van dit meer is rustig, waardoor het perfect is om een dagje op het water te vertoeven. Ontdek de prachtige groene omgeving en huur voor een paar euro per uur een kajak of een supboard. Weer een ervaring rijker en een activiteit die jullie kunnen afvinken!

HET KASTEEL VAN PREDJAMA

Wow… Dit middeleeuwse kasteel is gebouwd op een 123 meter hoge rotswand en is daarom ook één van de populairste bezienswaardigheden van Slovenië! Wat nog indrukwekkender is, is dat het kasteel is verbonden met de grotten van Postonja. Het bouwwerk is zelfs het grootste grottenkasteel van de hele wereld! Ook bekende acteurs, zoals Jacky Chan, hebben voor hun films deze prachtige plek bezocht. 

ONTDEK DE HAVENSTAD PIRAN

Dit prachtige kustplaatsje ligt op een schiereiland aan de Adriatische zee en wordt ook wel de parel aan de Adriatische Zee genoemd. Vroeger behoorde Piran tot het Italiaanse Venetië, wat ook nog terug is te zien aan de Italiaanse straatnamen en de Gotische bouwwerken. Bezoek onder andere het gezellige plein, de prachtige kerk en slenter door de knusse middeleeuwse straatjes voor een écht vakantiegevoel.

Leuk weetje! Wisten jullie dat je vanaf dit havenstadje zowel Oostenrijk, Kroatië als Italië en Slovenië zelf kunnen zien? Heel bijzonder…

BestemmingenDe leukste plekjes

In Europa

Europa

Bosnië – Herzegovina

De republiek Bosnië en Herzegovina, met als hoofdstad Sarajevo, ligt in het zuidoosten van Europa. Op een kustlijn na, van amper twintig kilometer, is het land verder omringd door andere landen.

Lees Meer »
Europa

Bulgarije

Bulgarije is een prachtig land in de Balkan, waar je kunt genieten van leuke steden, lekkere stranden en groene natuur. Zo moet je zeker een bezoek brengen aan Sofia. Sofia is de prachtige hoofdstad met bijzondere kathedralen en gezellige straatjes.

Lees Meer »
Europa

Denemarken

Denemarken is een prachtig land dat bij Scandinavië hoort. De hoofdstad, Kopenhagen, is de perfecte stad voor een leuke stedentrip en je kunt er de gekleurde huisjes van Nyhavn bekijken of je uitleven in het pretpark Tivoli.

Lees Meer »