Info & Bestemmingen

Ben je op zoek naar inspiratie voor je volgende vakantie? Kijk eens naar dit lijstje van leuke vakantielanden in 2023! Het lijstje is samengesteld op basis van landen die de afgelopen jaren steeds populairder zijn geworden. Toch kun je hier nog steeds in alle rust vakantie vieren en zijn er nog veel authentieke plekken die je kunt bezoeken. 

Tip: Ga in 2023 met de camper op vakantie! Een camper is niet alleen stukken beter voor het milieu in vergelijk met een vliegtuig of een cruiseschip, het is ook een tof avontuur.
Stap de camper in, zet je favoriete roadtrip muziek aan en rijd met een open raam en de wind door je haren de zon achterna. 

Op vakantie met het vliegtuig of met een tent of caravan naar een camping is natuurlijk heel leuk, maar het kan nog leuker. Ga deze zomer eens met een camper. 

Een camper heeft niks dan voordelen. Zodra je achter het stuur bent gekropen overvalt je een gevoel van rust.  Van tevoren hoef je niet te bedenken waar je naar toe gaat. Op de eerste dag van je vakantie kijk je gewoon waar het mooi weer is en daar rijd je naar toe. Blijkt die bestemming tegen te vallen dan rijd je gewoon verder, maar is de plek juist heel fijn, dan blijf je gewoon langer. Zo hoef je van tevoren ook niet te veel te lijden aan keuzestress. De combinatie van het onderweg zijn, het roadtrippen, en het ontdekken van mooie plekken is fantastisch. Het ene moment kun je met de wind door je haren keihard meezingen met je favo roadtrip muziek, het andere moment zit je voor je camper met een wijntje op een camping midden in de natuur of aan de rand van de stad.

Ook goed om te weten, reizen met de camper is een perfecte manier om vakantie te vieren in tijden van COVID-19. Wanneer je een camper met douche en toilet huurt, ben je niet afhankelijk van het sanitair op de campings. Ook kun je lekker vrij en in de natuur staan. Daar kun je voldoende afstand houden en de kans op besmetting is in de buitenlucht bijna nihil. 
Bekijk voor vertrek wel even per land hoe de Corona situatie is.
Het beste check je van tevoren het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken

Zomervakantie bestemmingen 2023

Hieronder zijn 5 zomervakantie bestemmingen in Europa voor 2023 uitgelicht. Ze horen nog niet bij de echt populaire vakantiebestemmingen en dat is eigenlijk wel fijn. Juist omdat ze nog niet overspoeld zijn met toeristen, zijn de mensen er heel lief en is de ervaring heel authentiek.

1. Slovenië

Slovenië is een land met een grote verscheidenheid aan prachtige natuur. Bergachtig gebied, turquoise rivieren en meren en een kustlijn waar je u tegen zegt. Op zo’n 1200 km afstand van Lembeke vind je de hoofdstad en tevens grootste stad van Slovenië, Ljubljana. Deze stad kent veel historische bouwwerken en is zeker een bezoek waard. Een van de bekendste bouwwerken is Tromostovje (drie bruggen), die verbindt de twee delen van de stad met elkaar. Daarnaast kan je ook niet om Ljubljana Grad heen, dit is het kasteel gebouwd op het hoogste punt van de stad.

Naast de hoofdstad zijn er nog vele andere plaatsen die de moeite zijn. Lake Bled en het gelijknamige dorpje Bled, bijvoorbeeld. In Slovenië vind je ook de Julische Alpen, die niet voor niks door de Lonely Planet geprezen worden. Voor de echte wandelliefhebbers is het zeer de moeite waard om hier een (meerdaagse) hike te maken. 

Lees Meer

2. Montenegro

Nog op zoek naar goedkope vakantie ideeën? Zoek dan niet verder! Montenegro is misschien niet het eerste land waar je aan denkt als je plannen maakt voor de zomer, maar het is zeker de moeite waard! Niet alleen is het er goedkoop, maar ook kent het land een heerlijk klimaat en heeft een prachtige kustlijn aan de Adriatische Zee. Een camper is het ideale voertuig om het land te verkennen.

In een van de mooiste baaien van de wereld ligt de stad Kotor. De stad kenmerkt zich door smalle straatjes en pleintjes met op een plein de Saint Tryphon kathedraal, een van de meest herkenbare punten van de stad. De stad Budva is al iets meer gefocust op het toerisme, dus je zult hier van alle gemakken voorzien zijn, zonder dat je last hebt van massatoerisme. Budva heeft ook een aantal stranden, waardoor de stad zich goed leent goed voor zowel zon en strand, als bezienswaardigheden.Tenslotte heeft Montenegro ook vijf nationale parken: Lovcen, Skadarmeer, Biogradska Gora, Prokletije en Durmitor.

In de buurt van al die prachtige bezienswaardigheden heb je een fijne keus uit camperplaatsen zodat je ook op mooie plekken kunt overnachten.

Lees Meer

3. Finland

Zweden en Noorwegen is bij iedere camperaar wel bekend, maar buurland Finland wordt vaak vergeten. Daarom is het zeker een origineel vakantie idee voor 2021! Op ruim 2000 km van Lembeke ligt de hoofdstad Helsinki. Hier heb je ook het werelderfgoed Suomenlinna fort van Finland, gelegen voor de haven van Helsinki. Bij Finland zul je wellicht denken aan sneeuw en kou, maar dat valt in de zomermaanden best wel mee. Met name in het zuid – en zuidwesten heeft Finland in deze periode zo’n beetje hetzelfde klimaat als in Belgie. Het kan er dus ook erg lekker weer zijn Finland staat verder bekend om zijn meren, het zijn er alles bij elkaar ongeveer 180.000! Een bizar aantal. Als je gek bent op watersport is Finland daarom zeker de moeite waard.

Lees Meer

4. Portugal

Portugal is op zich wel een bekend land, maar staat nog te vaak in de schaduw van buurland Spanje. Portugal is een bruisend land waar liefhebbers van kunst, cultuur en eten hun hart op kunnen halen. Als je gek bent op speciaalbiertjes moet je ook zeker eens naar Portugal gaan. Er zijn vele microbrouwerijen die biertjes serveren die goed zullen smaken op een zonnige dag. De hoofdstad Lissabon is een bekende trekpleister. Er zijn vele musea en historische gebouwen en het is ook een bruisende, hippe stad met culinaire hoogstandjes en uitgaansgelegenheden. Verder heb je ook de stad Porto, ook bekend om het gelijknamige drankje.
De Algarve in Portugal is ook een bekende streek. Hier is het in de zomer heerlijk, maar ook in de wintermaanden is het hier goed vertoeven met een temperatuur van zo’n 18 tot 20 graden.

Lees Meer

5. Albanië

Albanië is een van de onontdekte landen van de Balkan. Dat ligt zeker niet aan het weer, want Albanië heeft een ideaal klimaat voor een heerlijke vakantie (bijna) het hele jaar door. In de winter is het redelijk koud en valt er in sommige gebieden vaak sneeuw, maar in de lente, zomer en herfst is het een perfect land voor een warme en zonnige vakantie.

Lees Meer